Centrum in Balans

Help, ik voel niks!

Ken je dat, iemand vraagt je: Wat voel je? Je antwoord is dan regelmatig: Ik voel niks of alles is oké. Vroeger had ik dat ook. Het werd dan meestal wel heel druk in mijn hoofd, want ik ontving wel dat ik op dat moment iets zou moeten voelen. En tegelijkertijd had ik dan ook het idee dat ik tekortschoot. Dat ik iets niet goed deed. De vraag ‘Wat voel je?’, was lastig en soms ook gewoonweg heel vervelend.

Voel jij je vaak leeg en gevoelloos? Heb je geen flauw idee wat je voelt? En als je dan iets voelt, heb je dan geen idee waarom je dat voelde en wat je ermee moet? Dan kan ik je helpen. Niets voelen betekent niets anders dan dat we met onze aandacht al zo lang in ons hoofd zitten, dat we niet meer in verbinding zijn met ons lijf en ons gevoel. Enkel hevige emoties voel je, en als die er niet zijn, dan voel je niets.

help, ik voel niets

Moeilijk bij je gevoel kunnen komen is een aangeleerd emotionele gewoonte of een overlevingsmechanisme. Dat juist vaak voorkomt bij hoog-gevoelige en hoog-sensitieve mensen. Maar hoe goed je ook je best doet om niet te voelen, ons onbewuste/onze ziel zorgt ervoor dat je dan toch gaat voelen. Je ziel wil niets anders dan healing. Je zou daarom kunnen zeggen dat je hoofd weg wil van de pijn, om de pijn niet te hoeven voelen en je ziel wil juist naar de pijn toe, omdat die healing wil. 

Het gevolg daarvan is dat je als het ware oude pijnlijke situaties herhaalt in een iets andere vorm. Als je dit mechanisme begrijpt, ga je zeker je patronen herkennen. Verder heb je het nodig om terug in contact te komen met je lichaam en je gevoel. Stapsgewijs je overlevingspatroon en je gewoontes veranderen. Herken je jezelf hierin, dan zijn de Sensitivity Masterclass en Experience your light zeer geschikt voor jou.

error: