Centrum in Balans

Opstellingen

Een opstelling is een manier om duidelijkheid te verkrijgen rond een bepaald probleem. Je kan rond elk thema een opstelling doen. Rond relaties, gevoelens, werk enz. Door een opstelling krijg je oplossingen aangereikt voor een hardnekkige vraag of een telkens terugkerend thema waar je vaak al geruime tijd mee rondloopt.  Deze techniek werd ontwikkeld door de Duitse therapeut Bert Hellinger.

Ik onderzoek eerst samen met jou de vraag waarmee je zit. Door middel van popjes, blokken of matjes geven we jezelf en bepaalde andere personen, eigenschappen of talenten een plek (op tafel of op de grond).  Wanneer je in groep werkt, geef je andere mensen een plek in de ruimte. Door dit te doen, worden dynamieken en eventuele verstrikkingen zichtbaar. Plots zie je het letterlijk allemaal heel duidelijk.

We onderzoeken de beste positie voor jou. Wat is de invloed van de andere elementen op jou? Door middel van een verandering in positie, het zeggen van bepaalde zinnetjes, systemische oefeningen,… wordt het evenwicht hersteld. Ik kijk of er verstrikkingen zijn en hoe je daaruit kan komen. Zo keert de rust terug. Als er bepaalde weerstanden of blokkades zijn, werken we die weg.

Ongeveer dan 15 jaar gelden ben ik met opstellingen in aanraking gekomen en sindsdien heeft het me niet meer losgelaten. Naast intensieve scholing, heb ik jarenlange praktijkervaring. Opstellingen zijn erg krachtig en ik begeleid je graag hierin verder. Ik gebruik opstellingen als methode tijdens de Soul Sundays, in het Mindfull Relationship Program en bij Quantum Healing.

error: