Centrum in Balans

E-motion en celgeheugen

Een emotie kan je voelen in je lichaam; maar wat is het precies? En kunnen ze zich in ons lichaam vastzetten? Een Engelse uitdrukking legt het beste uit: E-motions = Energy in motion. Oftewel, emotie is energie in beweging. Wat je nu voelt is alweer anders dan wat je 5 minuten geleden voelde. Wat je voelt, verandert de hele tijd. Zoals een rivier stroomt, zo beweegt emotionele energie zich ook als een voortdurende stromende aanwezigheid in ons leven.

Wanneer er echter een (emotioneel) ingrijpende gebeurtenis plaatsvindt, kan het gebeuren dat we onze emoties onderdrukken. Zo kan deze emotionele energie niet meer weg (doe de test). Deze energie verdwijnt niet vanzelf, en blijft aanwezig in de vorm van een soort ‘lichaamsherinnering’. Het gevolg daarvan is dat deze energie zich vastzet in ons lichaam. Geblokkeerde emotionele energie sla je op in je spieren en organen. Bepaalde spieren raken op die manier verkrampt.

Zo worden emotionele patronen gevormd die zich steeds herhalen zoals niets (of weinig) meer voelen, hoog-gevoelig reageren, gevangen zitten in bepaald gevoel … Ook kunnen zo spanningshoofdpijn, rugpijn, enz. ontstaan. Wanneer deze blokkade groter blijft worden, komen de organen en het lichaam onder zware druk te staan, met bv. auto-immuunziekten als gevolg. Het is dus van wezenlijk belang dat je weet hoe emoties werken en hoe je er productief mee om kunt gaan. Zeker als je weet dat emotionele energie 70 % van je totale energie beslaat!

In mijn werk laat ik je gepantserde lichaam ontspannen. Samen ontdekken we waar in jouw lichaam er emotionele energie vastzit. Deze laat ik opnieuw stromen. In dit proces komen allerlei gevoelens vrij, ook emoties die we doorgaans pogen te onderdrukken zoals woede, angst, frustratie, enz. Als je die ook durft te doorleven, voel je weer echt wie je werkelijk bent. De geblokkeerde energie wordt zo omgezet in nieuwe levensenergie. Vandaar dat de technieken die ik gebruik zo krachtig werken en dat de resultaten blijvend zijn. De oorzaak is namelijk weg.

error: