Centrum in Balans

Experience your Light

Experience your Light is een meditatiecursus voor beginners. Mediteren doe je om gelukkig te zijn. De buitenwereld kan je in feite geen werkelijk geluk brengen. Echt geluk zit verborgen in jezelf. Je ontleent het aan je eigen benadering en houding ten opzichte van de buitenwereld, niet van de dingen zelf. Meditatie ondersteunt je in deze zoektocht naar écht geluk.

Elke samenkomst bestaat uit een stukje theorie, gevolgd door de oefeningen. Je leert het ABC van meditatie: hoe adem je, hoe zit je, hoe doe je het, wat de valkuilen zijn enz. Ook is er voldoende gelegenheid tot dialoog en voor het stellen van vragen. Op deze manier maak je op een ongedwongen en hedendaagse manier kennis met meditatie in al haar facetten.

Meditatie is gewoonweg zijn en niets doen. Je bent alleen maar, en dat is vaak moeilijker dan het lijkt. Je leert observeren, los te laten en aandachtig zijn. Basisoefeningen, noodzakelijk voor elke vorm van meditatie, oefenen we regelmatig zodat je ze helemaal onder de knie krijgt. Al snel ben je in staat om zelfstandig thuis te oefenen en rust te creëren in je hoofd en je energie te doen stromen.

Bij Experience your Light maak je kennis met verschillende meditatievormen zoals vipassana, The Journey Methode, Transcedente Meditatie (TM), Japa en mindfullness. Ook besteden we aandacht aan ademhalingstechniek, visualisaties, mantra’s, ontspannings- en concentratieoefeningen. Zo kun je ontdekken welke vorm het beste bij jou past.

Praktisch

Voor wie?

Meditatie is toegankelijk voor iedereen ongeacht ervaring, geloof, leeftijd, geslacht, afkomst of achtergrond.

Wanneer?

Er is wekelijks les op donderdagavond, behalve tijdens de schoolvakanties en op feestdagen. De lessen duren 1u15. Je schrijft je in voor een reeks van 10 lessen. Indien je later wilt instromen in een lopende reeks, neem je best contact met ons op. De deuren gaan 15 minuten voor de les open. Als je 10 minuten voor de start komt, dan ben je ruim op tijd. Wil je de eerste les uitproberen, volg dan een proefles (wel aanmelden aub).

Voor gevorderden is er Experience your Light Intensive. Wekelijks op donderdagavond van 20u30 tot 21u45 komen we in groep samen voor een geleide meditatie.

Data voorjaarsreeks 2019:
24 – 31 januari
7 – 14 – 21 – 28 februari
14 – 21 – 28 maart en 4 april.

Experience your Light van 20u tot 21u15,

Experience your Light Intensive van 20u30 tot 21u45.

Blijf op de hoogte van de volgende  Experience your Light en volg mij op Facebook.

Wat heb je nodig?

Breng een yogamatje of je eigen meditatiekussentje/bankje mee. In de cursusruimtes van Centrum in Balans dragen we geen schoenen.

Waar?

De sessies gaan steeds door in Centrum in Balans, Molenbergstraat 2, 9340 Lede.

Inschrijven?

Je kunt je hier inschrijven en aanmelden voor de reeks of een proefles (enkel mogelijk de eerste les).

Kostprijs?

Proefles:  € 10,-

Reeks (10 lessen): € 100,-

Losse lessen Experience your Light Intensive: €15,-

error: