Centrum in Balans

Scheiden of blijven

Soms is scheiden een oplossing, soms ook niet. Je eigen kwetsuren los je niet op door uit elkaar te gaan, je neemt die immers mee naar je volgende relatie. Het is dus zeker de moeite waard om eerst te bekijken welke les je te leren hebt uit de huidige relatieproblemen. In sommige gevallen is scheiden dan weer de enige oplossing.

Nogal wat koppels gaan te vlug uit elkaar. Uit onderzoek blijkt dat spijt na een scheiding vaak voorkomt. De meest voorkomende breekpunten zoals communicatieproblemen, seksualiteit en buitenechtelijke affaires zijn allemaal terreinen waar professionele hulp helpt. Uit ander onderzoek blijkt dat enkel kinderen waarvan de ouders zeer heftig en frequent ruzie maken gebaat zijn bij een echtscheiding.

Bij vele mensen komen steeds dezelfde patronen en dynamieken terug, ook in nieuwe relaties. De oorsprong van deze dynamieken gaat vaak terug naar de eerste relatie of naar de kindertijd. Weet dat het geen toeval is dat jullie elkaar gekozen hebben! Een crisis is een uitgelezen groeimogelijkheid voor jezelf en je relatie. Jullie kunnen heel wat leren van elkaar en je relatie biedt je de kans om oude ervaringen en invloeden los te laten. Of je nu bij elkaar blijft of niet.

keuzeknop mindfull relationship en scheiden of blijven

Ook als jullie beslissen om te scheiden is Mindfull Relationship Program nuttig, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Mindfull Relationship Program heeft dan niet de bedoeling om de relatie te herstellen, maar wel om betekenis te geven aan deze belangrijke fase in je leven. Jullie beiden moeten de breuk verwerken en alle bijhorende gevoelens van kwaadheid, onmacht, pijn, … een plek geven. Je moet afscheid nemen van elkaar en een nieuwe passende omgangsvorm vinden die goed is voor iedereen.

error: