Centrum in Balans

Yoga

Yoga is leuk en geschikt voor iedereen die zijn welzijn en levenskwaliteit wil vergroten. Yoga is veel meer dan alleen het streven naar een soepel en gezond lichaam. Door de oefeningen in de les vergroot je bewustzijn en breng je je lichaam in een staat van stilte en ontspanning. Zo kom je thuis in jezelf en leer je krachtig op je eigen benen te staan. Je voelt je in balans na een yogales.

Yoga

Alle yogalessen zijn opgebouwd uit verschillende yogahoudingen (liggend, staand, zittend). Je lichaam wordt gerekt, gestrekt en wordt krachtiger. Je leert je lichaam kennen en beheersen. De houdingen zijn afwisselend en worden aangevuld met kriya’s, bandha’s, mudra’s, pranayama (ademhalingsoefeningen), mantra’s en concentratieoefeningen. Door de afwisseling ontstaat er een natuurlijk evenwicht tussen actie en rust.

Er is ruimte om binnen de eigen mogelijkheden mee te doen. Het gaat in de yogales niet om hoe ver je kunt, maar om het ervaren van je lichaam en wat de houding met jou doet. Door bewust de oefeningen te doen, ontwikkel je kracht, energie en concentratie. De adem is je ankerpunt en vormt steeds de basis voor de houdingen. Zo hebben de houdingen ook meer effect. Elke les wordt afgesloten met een diepe meditatieve ontspanningsoefening.

Het bewustzijn dat je tijdens de les ontwikkelt, neem je mee naar huis en zorgt voor meer stabiliteit en welzijn in je leven. Door bewust te zijn, kun je nog meer genieten van je leven en wordt yoga steeds meer een levensstijl. Je voelt je beter in je vel in het dagelijks leven en je kunt de uitdagingen die je tegenkomt beter aan.

Praktisch

Voor wie?

Er zijn twee niveau’s:

Basic is er voor iedereen die helemaal geen ervaring heeft of beginnende is.

Plus is er voor degenen met wat ervaring en die wat dieper willen ingaan op de oefeningen.

De yoga lessen zijn bedoeld voor elke volwassene, ongeacht leeftijd of religie. Iedereen die open staat voor yoga is welkom. 

Wanneer?

Basic groep 1 is er wekelijks op maandagavond van 19u tot 20u15.

Basic groep 2 gaat door op zaterdagmorgen van 9u30 tot 10u45.

Plus gaat door op maandagavond van 20u30 tot 21u45.

Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen is er geen les. De les duurt 1 uur en 15 minuten.  Je betaalt per trimester. Schrijf je in voor twee reeksen dan krijg je 50% op de tweede reeks. Je kunt ook instromen in een lopende reeks. Ook is er de mogelijkheid om losse lessen te volgen. Abonnementen hebben voorrang (wel aanmelden aub). Er is ook mogelijkheid tot het volgen van een proefles. De deuren gaan 15 minuten voor de les open. Als je 10 minuten voor de start komt, dan ben je ruim op tijd. Vooraf aanmelden is verplicht.

Data eerste trimester 2019/2020:

Maandag:

9 – 16 – 23 – 30 september

7 – 14 – 21 oktober

4 – 18 – 25 november

2 – 9 -16 december

Zaterdag:

7 – 14 – 21 – 28 september

5 – 12 – 19 oktober

9 – 16 – 23 – 30 november

7 – 14  december

Wat heb je nodig?

Een yogamatje.  Je eet bij voorkeur een lichte maaltijd en draagt best makkelijk zittende kleding (bvb een joggingbroek). Yoga wordt traditioneel beoefend op blote voeten.

Waar?

De sessies gaan steeds door in Centrum in Balans, Molenbergstraat 2, 9340 Lede (nabij Aalst).

Inschrijven?

Je kunt je hier aanmelden.

Kostprijs?

Proefles: € 10,-

Reeks (13 lessen) : € 130,-

2de reeks: €65,-

Losse les: € 15,-

Indien je instroomt wordt de prijs berekend aan de hand van het resterende aantal lessen aan € 12,-/les.

error: