Ouder & kind yoga

Samen yoga doen versterkt de band tussen ouder en kind. Je leert elkaar op een andere manier kennen, samen te werken en elkaars grenzen te respecteren. En bovenal is het leuk. Deze yogalessen zijn heel speels en niet-prestatiegericht. De lessen zijn gericht op de interactie tussen jou en je kind en helpt het basisvertrouwen in elkaar te versterken.

Er worden allerlei lichaamsoefeningen, spelletjes, massagespelletjes, rijmpjes en ademhalings-oefeningen gedaan. Voor je kind is yoga een positieve stimulans in zijn ontwikkeling. Je kind leert zijn eigen lichaam en de wereld om hem heen kennen. Je gaat samen op ontdekkingstocht met je zintuigen. Samen beleef je plezier. En na veel actie leer je samen tot rust te komen.

Er wordt een onderscheid gemaakt volgens leeftijd:

- baby yoga (baby's en 1 jarigen)
Je doet yoga oefeningen samen met je baby, aangevuld met oefeningen die de ontwikkeling van je baby stimuleren. Je leert op elkaar te reageren en te communiceren op een andere manier.

- yoga met je peuter (2-3 jarigen):
Speelse verbindende oefeningen tussen ouder en kind. Met aandacht voor je eigen tijd en ruimte als ouder. Je leer ook om je kind in je eigen yogaschema te betrekken.

- Yoga met je kleuter (4-5-6 jarigen):
Op deze leeftijd vinden kinderen het heerlijk allerlei lichaamshoudingen te onderzoeken, met de adem te spelen of hun zintuigen te gebruiken. Daarom is yoga uitermate geschikt voor hen. Ook leert je kind ontspannen. Iets wat vaak vergeten wordt in deze hectische tijd.

overzicht                                                                                                                 praktisch en aanmelden